FRONTBIKERS    
Mountainbike club    

Home

De club

Toertocht

Kalender

Foto's

Op vrijdag 1 mei nodigen we jullie opnieuw uit voor onze Fronttoer classic. Met verschillende afstanden bieden we elke biker een parcours op maat.

Kids en mensen die voor een eerste maal kennis maken met de mountainbike sport hebben de mogelijkheid een 28km traject af te leggen met toch het nodige mtb gehalte die we vooral vinden rond het provinciaal domein de palingbeek.

Het 36km traject doet de Hallebast erbij en nog enkele andere dreven, vooral de doortocht door de gasthuisbossen is een aanrader. Deze 2 afstanden hebben 1 bevoorrading in Voormezele voorzien van versnaperingen, sportdrank en diverse soorten fruit. tevens is dit de aanloop en terugkeer van de andere mogelijke afstanden die we aanbieden.

Heuvels moeten we beklimmen voor de nodige fun als geoefend mountainbiker, dus na de splitsing trekken we naar Heuvelland om met de Scherpenberg de eerste kuitenbijter te beklimmen, vervolgens krijg je de Sulverberg, Rodeberg en Banenberg onder de wielen. bevoorrading heb je aan de zetelliften bij de Cordoba.

Vanaf hier zijn nog 2 lussen ingebouwd om zo de max aan onverhard en hoogtemeters uit deze streek halen, zodoende kun je de afstand van 63km verlengen met 22 of 25km of met de beide afstanden. Zowel de Catsberg, Boeschepeberg, Zwarteberg, Vidaingeberg, Groenenberg zitten in deze lussen en welke je als eerste aanvat is aan jou de keuze, het plannetje van parcours zal wel al een eerste idee geven om je keuze te maken.

wanneer je terug inpikt op het 63km traject zijn er zeker wel nog wat heuvelkes te verwerken, zoals de Kemmelberg met z'n aarden aanloop en de tot 23% klim op kasseien. en voor je kan inpikken op de de kortere afstand hebben we in Wulvergem en Wijtschate nog een ruim aanbod aan dreven en bospaden.

Starten voor de langere afstanden kan van 7u30 tot 10u. Op de afstanden tot 63km kan men inschrijven van 7u30 tot 14u. Voor de marathonafstanden betaalt u als vergunninghouder 4 €. Kiest u voor een dagvergunning, dan betaalt u 6 €. Voor de kortere afstanden betaalt u 3 of 5 € .

Ruime parking is aanwezig bij de start en inschrijvingsplaats. Na de tocht, kan er gebruik gemaakt worden van warme douches, de uitgebreide bike-wash, én er is een gezellige bar in de werkplaats van de garage. De startplaats in garage Volvo Willaert, Karel Steverlyncklaan 12 , is gelegen nabij Picanolzone. Komende via de A19 neemt u afrit Ieper centrum en volgt u deze weg richting Ieper tot aan de 2de rotonde, waar u dan rechts afslaat. De startplaats bevindt zich 300 m verder aan uw linkerkant. 

Ieper is een uitstekend vertrekpunt om de mountainbiking sport te beoefenen in de Westhoek. Maar naast het sportieve gedeelte bent u vanaf de vertrekplaats op wandelafstand van het centrum, Grote markt, vestingen en de Zillebeekse vijver. Voor de kinderen is er vlakbij het speelplein bij de camping. Voor diegene die extra pret lusten is Bellewaerde niet veraf. Het loont alvast de moeite om er met het ganse gezin of met vrienden en kennissen een dag -of weekenduitstapje van te maken.